Per Fink tager fejl

Professor Per Fink giver i en kronik i Berlingske indtryk af, at kronisk træthedssyndrom/ME er det samme som Bodily distress syndrome.

Det er fejl.

Kronisk træthedssyndrom/ME, også kaldet Postviral Fatigue Syndrome, har en særskilt diagnosekode i WHO’s diagnosekodesystem: 8E49 under kapitel 08, sygdomme i nervesystemet.

Bodily distress disorder, BDD har en anden kode: 6C20.Z, under kapitel 06 psykiske, adfærdsmæssige eller neuroudviklingsforstyrrelser. BDD udelukker 8E49 kronisk træthedssyndrom/ME.

Per Fink har desuden undladt at informere læserne om sin tilknytning til forsikringsbranchen og som finansierer hans forskning. Læs mere her: ME, forsikringsbransjen og psykiatrien.

ME-patienter behandles radikalt anderledes i Danmark end i andre dele af verden. En række landes sundhedsmyndigheder har uafhængigt af hinanden konkluderet, at ME er en kronisk, multisystemisk sygdom, som der ikke findes nogen kur mod: USA (2014), USA (2015), USA (2016), Nederland (2018), Belgien (2020), Storbritannien (2021), USA (2023) og Tyskland (2023). 

Det er på høje tid, at Danmarks sundhedsmyndigheder tager denne viden til sig. ME-patienter lider på grund af fejldiagnosticering og skadelig behandling.

Skrevet af

Nina E. Steinkopf

Tidligere direktør for sundhed, miljø, sikkerhed og kvalitet

Nu: ME-patient og forfatter

Én tanke på “Per Fink tager fejl

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..