Oxford beklager støtende stillingsannonse

I august søkte Oxford University Hospitals etter en klinisk psykolog til avdelingene for ME/CFS og nyre- og transplantasjonsmedisin. Ifølge annonsen innebar stillingen bl.a. å håndtere «vanskeligheter med å forstå (som kognitive mangler, eller ubevisst fornektelse av psykologiske konflikter), eller å overvinne kommunikasjonsvansker med pasienter som er fiendtlige, antagonistiske, svært engstelige eller psykotiske, inkludert verbale overgrep og risiko for fysisk aggresjon (for eksempel fra personer med atferdsproblemer eller varig psykisk lidelse)».

Jobben skulle inkludere å utarbeide «spesialiserte planer for formell psykologisk intervensjon, basert på en individuell vurdering og formulering, og ved hjelp av en informert vurdering av bevis for behandlingseffekt og psykologiske prinsipper.».

Ifølge Steve Topple, som først skrev om saken, antydet Oxford tydelig med dette at ME-pasienter er syke fordi deres sykdom er psykosomatisk («ubevisst fornektelse av psykologiske konflikter») – og at dette må klinisk psykologiseres ut av dem.

Les hele saken her: Nytt angrep på ME-pasienter.

Dr. Charles Shepherd, medisinsk rådgiver for den britiske foreningen ME Association, skrev et brev til Oxford der han klaget på annonsen men fikk et skuffende svar fra Oxford. Shepherd sendte derfor et nytt brev:

«Konsekvensen av slike holdninger kan være dyptgripende for enkeltpersoner og de som står dem nær. Vi har hørt at dårlige holdninger fra enkelte fagfolk har ført til at mange med ME/CFS og deres pårørende har følt seg skamfulle og sviktet av det offentlige.

«I noen tilfeller har folk med ME/CFS valgt å holde seg unna helse- og velferdstjenester, hatt selvmordstanker eller til og med tatt sitt eget liv.» (min oversettelse)

Les Shepherds brev her: The ME Association writes to Oxford NHS Trust about inaccurate and offensive job advert

Nå har den britiske ME-foreningen mottatt en unnskyldning fra Oxford for den «unøyaktige» og «støtende» stillingsannonsen:

«Dr. Prangnell vil først og fremst be om unnskyldning for at ordlyden i stillingsannonsen forårsaket krenkelser og bekymring.» og informerer at de har fjernet den forrige versjonen av stillingsbeskrivelsen, revidert ordlyden og lagt ut den endrede stillingsbeskrivelsen på nytt.

Les hele brevet her: ME Association receive apology from Oxford NHS Trust regarding inaccurate and offensive job advert

Les den reviderte stillingsannonsen her.

Oppdatering 22. september 2023: Steve Topple er ikke imponert over den reviderte stillingsannonsen. Les hans vurderinger her: Oxford NHS just re-gaslighted the entire ME community.

Oppdatering 8. november 2023: Dr. Shepherd har sagt ja til et møte med administrerende direktør for å diskutere hvordan dette ikke skal skje igjen. Les mer her: UPDATE: The ME Association writes to Lancashire and South Cumbria NHS Foundation Trust about ‘discriminatory’ and ‘offensive’ wording in a job advert 

.

Skrevet av

Nina E. Steinkopf

Tild. HMS- og Kvalitetsdirektør

Nå: ME-syk og skribent

Én tanke på “Oxford beklager støtende stillingsannonse

  1. Jeg må virkelig si at det å være ME-pasient blir mer og mer surrealistisk, jo bedre innsatt man blir i helsevesenets behandling av ME-syke. Har aldri opplevd maken til stigmatisering av en pasientgruppe i mitt 60-årige liv. Dette føyer seg fint inn i de situasjonene man opplever som ME pasient. Hilsen en som akkurat er inkludert for deretter å bli ekskludert igjen, fra en klinisk studie vedr. ME pga. feil motivasjon…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..