10-års jubileum!

Nå er det 10 år siden bloggen MElivet.com ble etablert. Kampen mot skadelig behandling av ME-syke i helsevesenet har vært både lærerik og meningsfylt.

Første bloggpost ble publisert 29. september 2012 og har tittelen Takk NAV. Når jeg leser den igjen ser jeg at lite har forandret seg for ME-pasienter i møte med NAV.

Jeg har publisert 195 innlegg, de fleste har jeg skrevet selv. Bloggen har hatt mer enn en halv million (533 000) visninger og 323 400 unike besøkende fra 150 land. I tillegg har jeg fått publisert 31 kronikker i redaktørstyrt media, se «Samfunnsengasjement».

Det innlegget som er mest lest har har 41.000 klikk: «Hvorfor det er viktig å skille ME og CFS». På andreplass ligger ME-gåten er løst! med 34.000 klikk. Det ble publisert i 2014 og er en humoristisk kommentar til nå avdøde Arild Berg som i en artikkel i VG fortalte hvordan han ble frisk fra ME. Innlegget er delt 2.600 ganger.

På tredjeplass ligger dette; ME-syk: 13 måneder siden siste dusj som er delt 2.500 ganger.

Det innlegget jeg er mest stolt av er nok dette; Recovery Norge er en Lightning Process-organisasjon – der jeg avslører at Recovery Norge ble stiftet av bl.a. Lightning Process-instruktør Live Landmark.

På bloggen er det flere gode tekster skrevet av gjestebloggere. Jeg vil rette en spesiell takk til Jørn Tore Haugen for disse tre oversiktene over bunnsolid forskning gjort etter strengeste kriterier: 1. GET and CBT are ineffective or cause harm in ME patients, 2. CPET is an objective marker for PEM in ME-patients og 3. Metabolic studies into ME. Alle disse kan være nyttige i møte med både leger og NAV.

Tusen takk til hver og en av dere for følget så langt. Tusen takk til dere som har bidratt og hjulpet med tekstene. Disse 10 årene har vært både tøffe og lærerike. Jeg finner stadig nye saker og tema jeg skal skrive om når helsa tillater det. Jeg håper dere vil følge med videre.

Hvilket innlegg er din favoritt?

Vennlig hilsen
Nina E. Steinkopf

5 tanker på “10-års jubileum!

 1. Gratulerer så mye og tusen takk for alt du formidler! Bloggen er et lyspunkt, utvilsomt med på å holde motet oppe hos meg – og antagelig mange med meg.

  Det er umulig å peke på et favorittinnlegg men jeg vil fremheve grundigheten, oversikten og formidlingsevnen din som høydare, i tillegg til stayer-evnen.

  Hatten av og hurrarop for bloggen og deg, Nina!

  Liker

 2. Tusen takk for mange gode tekster. En av mine favoritter er om ME forsikringsbransjen og psykiatrien 🙌https://melivet.com/2021/04/22/me-forsikringsbransjen-og-psykiatrien/

  Liker

 3. Tilbaketråkk: ME-livets årskavalkade 2022 | MElivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..