Har du ME – og blitt verre av Lightning Process?

Mange ME-pasienter har blitt sykere av Lightning Process (LP). Hvis du er en av dem så har du mulighet til å hjelpe dine MEd-pasienter og hindre at flere blir oppfordret eller presset til å ta kurs i LP.

Lightning Process er regnet som alternativ behandling. Register for eksepsjonelle sykdomsforløp, RESF, registrerer erfaringer og rapporterer negative erfaringer til Helsetilsynet. Det blir sendt rapport ved 3 negative forløp, og ved 1 rapport om alvorlig negativt forløp. Rapportene blir anonymisert.

Det er registrert både positive og negative erfaringer med LP. Det tragiske er at mange har blitt så mye sykere av LP at de ikke har klart å rapportere. Derfor er det mye som tyder på at helsemyndighetene ikke vet om alle som har negativ erfaring. Og når rapportene mangler – da er faren stor for at andre ME-pasienter blir oppfordret til å prøve LP.

Leder for Nasjonal Kompetansetjeneste for CFS/ME, Ingrid B. Helland, har uttalt til Dagens Medisin at – Jeg tror det er viktig at pasientene får begge deler, både treningsprogrammet Lightning Process og hjelp, støtte og oppfølging fra lege og helsepersonell. Det er Kompetansetjenesten som informerer om, og gir råd om behandling for ME, til alle landets helseinstanser og relevante organisasjoner.

Derfor: Vær så snill – send inn rapport om din erfaring sånn at ikke andre ME-pasienter risikerer å bli sykere.

Sånn gjør du:

1.Fyll inn navn og adresse på kontaktskjema her.  Da vil du få tilsendt informasjon, samtykkeerklæring og registreringsskjema i posten.

2. Fyll ut skjema og svar på 6 spørsmål.

3. Send skjemaene i retur.

Be noen om hjelp hvis du trenger det, dette er så viktig.

Tusen takk for at du bidrar i kampen for å hindre at ME-pasienter blir feilbehandlet.

 

Skrevet av Nina E. Steinkopf

3 tanker på “Har du ME – og blitt verre av Lightning Process?

  1. Tilbaketråkk: Ikke min sykdom! | MElivet

  2. Tilbaketråkk: Kompetansetjenesten og Lightning Process | MElivet

  3. Tilbaketråkk: Lightning Process som behandling mot ME? | MElivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..