NAV avlyser kurs for brukere med CFS/ME

I desember holdt NAV-psykolog Nina Andresen kurs for NAV-veiledere i «Oppfølging av brukere med CFS/ME». Kurset er blitt kritisert, bl.a. fordi Andresen henviser til en organisasjon som markedsfører alternativbehandlingen Lightning Process. Andresen har også utarbeidet et kurs for brukere: «Veien ut av CFS/ME» som skulle startet 6. februar. NAV opplyser nå at dette kurset er avlyst, og at kurset for NAV-veiledere er utsatt.

Les mer om kritikken her: Når NAV pusher sjamanisme

Om kurset for NAV-veiledere skriver NAV at «På kurset synliggjøres utfordringer ved dagens praksis for denne brukergruppen, med forslag om løsninger tilpasset NAVs rammer og mandat.»

I kurset henviser Andresen til Recovery Norge når hun snakker om «brukerperspektivet» og «bedring/frisk». Det er en organisasjon som består av bl.a. LP-instruktører og noen av deres kunder. Organisasjonen markedsfører Lightning Process og driver lobbyvirksomhet for å få metoden godkjent som behandling i det offentlige. Andresen sier om Recovery Norge at «Inne på denne siden er det mange, mange, mange historier om folk som står fram som friske, det finnes videosnutter og filmer og veldig mye som kan inspirere og motivere og så kan man kjenne seg igjen».

Se ca. 1 t. 32 min. inn i sendingen: Kunnskapsbanken: Oppfølging av brukere med CFS/ME

På kurset for brukerne var planen å informere om muligheter og virkemidler i NAV. «Du vil få informasjon om ulike kunnskapsbaserte tilnærminger til stabilisering, mestring, bedring og frisk av CFS/ME.» På spørsmål om brukerne skulle bli informert om Recovery Norge og/eller metoden Lightning Process svarer NAV at de «kun gir informasjon om hva som finnes og ingen anbefalinger om behandling som er utenfor NAVs arbeidsområde».

NAV sier foreløpig ikke noe om årsaken til at kursene er avlyst/utsatt.

 

Skrevet av Nina E. Steinkopf

 

4 tanker på “NAV avlyser kurs for brukere med CFS/ME

  1. Tilbaketråkk: NAV avviser støtte til omstridt studie på alternativbehandling | MElivet

  2. Tilbaketråkk: Dagbladet-journalistikk – en belastning for ME-syke (2) | MElivet

  3. Tilbaketråkk: NAV avviser nok en gang å ha en aktiv rolle i omstridt studie | MElivet

  4. Tilbaketråkk: ME-livets årskavalkade 2020 | MElivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..