Klagesak på etisk godkjenning av kontroversiell studie på ME-pasienter går over to møter

De nasjonale forskningsetiske komiteene, NEM opplyser i dag at klagesaken om studien på alternativmetoden Lightning Process som ble behandlet 5. mai 2022 skal behandles videre i møtet 14. juni. Dette ble også gjort i forrige søknadsrunde, da NEM vurderte klagene i to påfølgende møter, henholdsvis 16. mars 2021 og 4. mai 2021.

I 2021 vedtok NEM å oppheve Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk, Midt-Norge (REK midt) sitt vedtak om etisk godkjenning. Vedtaket var enstemmig. Les NEM sin avgjørelse fra 2021 her: En 3-dagers intervensjon for CFS/ME NEM 2020/177, REK Midt 101699 | [Klagesak]

8. februar i år gav REK midt studien ny, etisk godkjenning etter noen mindre endringer i studiedesignet. Les mer her: Kontroversiell studie får ny, etisk godkjenning. Vedtaket ble påklaget og etter klagebehandling vedtok REK Midt å opprettholde godkjenningen. Les mer her: Vedtak om etisk godkjenning av kontroversiell studie på ME-syke opprettholdes.

Skrevet av

Nina E. Steinkopf

Tidl. HMS- og Kvalitetsdirektør

Nå; ME-syk og skribent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..