Vi må gjøre noe.

Er du lei av synsing som sykdommen ME? Oppgitt over at høyt utdannede mennesker lirer av seg allslags vrøvl og udokumenterte påstander som stigmatiserer hele pasientgruppen? Irritert over de som stadig drar inn sammenhengen mellom psyke og soma når ME diskuteres?

Vel, det eneste som vil stoppe diskusjonen er en biomarkør, en blodprøve som påviser sykdommen. Med en biomarkør vil ME skilles fra andre utmattelsestilstander, og da kan de som tror det går an å tenke seg frisk fra ME ta seg en bolle.

Det er biomedisinsk forskning som er løsningen. Forskning koster penger og det kreves bevillinger.   Hittil har ME-pasienter blitt avspist med smuler i forhold til andre like store pasientgrupper. Smuler.

Hvorfor?

Det kan være mange grunner til hvorfor, og det skal jeg ikke spekulere i nå. Nå må vi fokusere på hva vi kan gjøre.  Vi er syke og våre pårørende er utslitte tenker du gjerne – det er grenser for hva vi kan få til.

Tja.

Leser du dette har du faktisk muligheten til å bidra.

Sissel Sunde, ME-pasient, arrangerer #MillionsMissing-aksjon i Stavanger til tross for at hun er alvorlig syk. Hun har vært modig og bedt folk om hjelp; familie, venner, tidligere kolleger og MEd-pasienter. Og hun får det til.

Mange har bidratt, men nå handler det om å få oppmerksomhet om aksjonen slik at så mange som mulig stiller opp på Domkirkeplassen i Stavanger, lørdag 12. mai kl. 12. Det er hele poenget med aksjonen.

Oppmerksomhet rundt aksjonen gir oppmerksomhet rundt aksjonskravene og den fortvilte situasjonen pasientgruppen er i. Vi skal ikke lenger være bortgjemt.

Det blir aksjoner i mer enn 100 byer i verden, og i Norge er også Mo i Rana, Tjøme, Tønsberg og Tromsø med. Finn din aksjon på fb og hjelp arrangørene med å spre ordet.

https://www.facebook.com/Millionsmissingstavanger/

Å trykke Liker, Dele og kommentere #MillionsMissing-aksjonen på fb er veldig viktig og veldig nyttig.

Det kan være ditt bidrag til økt biomedisinsk forskning og en biomarkør. Det kan være ditt bidrag til et reelt håp om riktig behandling og en kur.

 

Skrevet av
Nina E. Steinkopf

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..