VG er en drittavis!

 

VG_Bjørne_frisk_ME

Har du sendt denne artikkelen til en du kjenner som har ME?

Dersom du virkelig ønsker å hjelpe, er det bedre om du tilbyr praktisk hjelp, for det som står i VG hjelper ingenting – tvert i mot. Her skal jeg forklare hvorfor:

For det første; artikkelen diskuterer ME, selv om Bjørne ikke hadde ME. Han oppfylte ikke diagnosekriteriene. Det er det samme som at når man ikke oppfyller diagnosekriteriene for kreft – da har man ikke kreft.

For det andre: Kronisk utmattelsessyndrom er ikke det samme som ME. Kronisk utmattelsessyndrom er ikke engang en registrert diagnose.

For det tredje: at psyke og soma henger sammen blir gjentatt til det kjedsommelige. Det forklarer likevel ikke årsaken til ME.

Og fjerde: I flere år drev Bjørne et «rotterace» med jobb døgnet rundt og hard fysisk trening. Det er sånt som kan føre til utbrenthet.

Mange sykdommer har samme og lignende symptomer. Bare tenk hvor mange sykdommer som har hodepine og kvalme som symptom. Sammenfallende symptomer betyr ikke at man har samme sykdom. Små barn kan få ME. Folk som lever rolige, harmoniske liv kan få ME. ME er ikke det samme som utbrenthet. Viktig forskjell.

Og videre: Live Landmark er ingen ekspert på ME. Hun har riktignok hatt diagnosen, men det er ingen garanti for at man faktisk har ME. Ny forskning tyder på at opp mot 82 % av de som blir henvist til utredning hos spesialist ikke har ME.

Live Landmark har heller ikke helsefaglig utdanning. Hun bør derfor ikke behandle syke mennesker.

Live Landmark hadde i sin tid et sommervikariat som journalist for VG. Nå tjener hun penger på bl.a. Lightning Process, og VG stiller opp – gang på gang – for å gi henne gratis reklame.

Kurset som Live Landmark tilbyr har ført til at ME-pasienter har forsøkt å ta livet sitt: https://www.nrk.no/livsstil/forsokte-selvmord-etter-me-kurs-1.7891470

Lightning Process hjelper ikke ved ME. Det er ingen bevis for at Lightning Process hjelper for noe som helst.

På samme måte som at vekkelsesmøter ikke hjelper mot homofili.

Her kan du se ME-pasientenes egne erfaringer med forskjellige behandlingsmetoder:

 

Brukererfaring_BehandlingDet er Lightning Process og kondisjonstrening som gjør mest skade.

Som du ser er denne VG-artikkelen et makkverk der journalisten ikke klarer å skille mellom ME og andre lidelser. Så dersom du ønsker å hjelpe noen som har ME kan du starte med å spørre hva de trenger hjelp til. Men; ikke send flere VG-artikler om ME er du grei, det gjør bare vondt verre.

 

Skrevet av Nina E. Steinkopf

6 tanker på “VG er en drittavis!

  1. Artikkelen er ikke signert. Siden kompetanse gjøres til et poeng; Hva slags medisinsk kompetanse har forfatteren?

    Liker

  2. Spar oss for flere av disse tåpelige artiklene, VG!
    Slike innlegg er bare pinlige. For deres egen troverdighet bør dere stille større krav til hva som tas inn av innlegg.
    Jeg er faktisk rystet over hvor liten kunnskap som besittes blant journalister om denne sykdommen. Og VG er en versting!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..