LP og helbredelse av homofile (Nordlys 06.10.10)

~ME Nytt~

Av Bente Dahl, privatpraktiserende psykolog

I disse dager diskuteres heftig metoden Lightning Process (LP) som presenteres på UNNs seminar om ME/CFS. Debatten er ikke så ny som man tror.

På 70-tallet fikk jeg innblikk i en karismatisk kristen menighet, der helbredelse av ulike sykdommer foregikk. Flere hevdet å ha blitt friske etter håndspåleggelse. I tillegg sto flere menn fram og fortalte om helbredelse fra sin skjulte homofili. Homofili var så visst ikke biologisk, sa de, og vitnet om at de nå var blitt heterofile. Jeg ble godt kjent med to av disse, og fikk med tiden detaljert kunnskap om prosessen.

«Jan» refererte sin helbredelse slik: «Først spurte lederen meg inngående om jeg virkelig ønsket, av hele min sjel, å endre meg. Videre om jeg hadde tillit til at Gud kunne gjøre det. Knelende måtte jeg så bekjenne min homofili som synd. Jeg måtte selv ta ansvaret. Lederen forklarte at homofili…

Vis opprinnelig innlegg 828 ord igjen

Én tanke på “LP og helbredelse av homofile (Nordlys 06.10.10)

  1. Tilbaketråkk: VG er en drittavis! | MElivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..