“Det er ikke tro som flytter fjell. Det er det kunnskap som gjør.”

Det er Maria Gjerpe som har sagt det som står i tittelen. Hun, som lege, ME-pasient, pilotpasient i Rituximab-studie og nå initiativtaker til en innsamlingsaksjon uten sidestykke!

Flere ME-pasienter som har vært med på forsøk med Rituximab på Haukeland universitetssykehus er blitt i stand til å leve et friskt liv.

En planlagt studie med 140 pasienter fra hele landet, fikk avslag på forskningsmidler. Men når man har ildsjeler som Maria, så finnes det alltids en løsning. På 90 dager har hun satt seg fore å kunne reise 7 millioner kroner til å finansiere studien på Rituximab!

140 pasienter. 7 millioner kroner. 90 dager.

En skikkelig studie, med strengt og godt forskningsdesign (en multisenter, dobbeltblindet placebokontrollert studie) kan gi mange tusen, ja potensielt millioner av pasienter over hele verden, muligheten til et helt nytt liv!

886309_159589770866879_472345490_o

Dette har blitt postet på facebooksiden til Lars TH Narvestad, tidligere visepresident i Hydro, et stort oljekonsern. En venn la det ut for ham. Dette er grunnen til MEandYou:

«Kjære venner, familie, naboer, tidligere kollegaer og lagkamerater,

I mer en 40 år levde jeg et rikt og priviligert liv som førte meg til mange deler av verden hvor jeg møtte engasjerte og fantastiske mennesker. Jeg er evig takknemlig for alle de gode minnene som jeg deler med så mange av dere. Det var en reise med opplevelser for et helt liv. Takk!

Jeg er derfor ikke bitter når jeg forteller at jeg de siste 8 årene har vært lenket til sengen pga. en ødeleggende nevro-immunologisk sykdom kalt ME (CFS). I mitt tilfelle er sykdommen progressiv og jeg er lenket til sengen 22 timer i døgnet, isolert fra alt og alle som jeg holder kjær.

Til tross for alvorlighetsgraden og dens kroniske natur er denne sykdommen I stor grad ignorert av helsevesenet, beleilig forklart med psykiatri, og uten nevneverdig offentlig støtte.

Dersom du ønsker å hjelpe meg og hundretusener av ME-syke kan du støtte en avgjørende, verdensledende forskningsstudie av den mest lovende medisinen i historien for denne sykdommen. Du kan gjøre det ved å klikke på linken under, «like» og dele med vennene dine, og donere det du kan avse (og lese mer om undersøkelsen og dens betydning):

http://www.meyou.no/

Donasjoner har så langt variert fra 20kr til 100.000kr.

Beste hilsener,
Lars Th./ Theo»

Er du en av mine medbloggere? Da utfordrer jeg deg til en god gammeldags bloggstafett! Post et innlegg om denne saken du også, så ser vi at det sprer seg i alle kretser! (Denne bloggstafetten har ingen regler. Det er delingen av budskapet som er viktigst. Du kan fritt kopiere fra dette innlegget hvis du trenger inspirasjon.)

Les mer her:

Marias Metode: “140 pasienter. 7 millioner kroner. 90 dager.”
Foreningen MEandYou: www.meyou.no
facebook.com/MEYOU.no
På denne siden kan du donere direkte via PayPal: http://www.meyou.no/?page_id=168

Bidra til giverkonto

248 008 456 33

(dette alternativet er gebyrfritt og alle kronene går rett til Haukeland)

SMS til 2377

MEANDYOU 150 (150kr)
MEANDYOU 200 (200kr)
MEANDYOU 300 (300kr)
MEANDYOU (50 kr mnd)

Den siste er 50 kr per måned frem til mars 2014. Du kan stoppe når som helst ved å sende ”MEANDYOU STOPP” til 2377.

Alternativt kan du støtte denne forskningen via ME-foreningen; ME-forskning

418842_584376571574734_1912628024_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..